Actualment el maneig d’informació a través de les xarxes genera múltiples avantatges, tant a nivell de l’administració pública (regionalització, planificació, xarxes, desenvolupament regional i urbà, etc.), com també a nivell comercial. Perquè aquest maneig sigui efectiu i àgil les empreses proveïdores de programari van desenvolupar els anomenats SIG.
Un Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) consisteix bàsicament a vincular els elements espacials representats en un mapa (carrers, pomes, xarxes de comunicació, municipis, etc.) amb informació relativa a aquests. Això permet: EMMAGATZEMAR, EXTRAURE i ANALITZAR les dades associades a cadascun d’aquests elements espacials.
Però el SIG no només permet identificar i obtenir informació d’un element per mitjà d’un simple clic del ratolí, sinó (i més important) graficar les dades, comparar, seleccionar elements segons certes característiques, connectar un element a una altra base de dades , etc.
D’aquesta manera la seva empresa pot conèixer ràpidament quina de les seves agències és la que posseeix més volum de vendes en un cert mes, quin és l’estoc de determinat producte a determinada ciutat, representar elements nous (negocis, estacions de servei, pous d’aigua, etc.) .) per mitjà de les seves coordenades o adreces postals, introduir dades censals a la seva àrea d’interès per localitzar les zones amb més quantitat de clients potencials, obtenir dades visualment representatives de les existències agropecuàries en les seves propietats, localitzar els seus clients més habituals per oferir-los millors serveis, etc.
Un avantatge destacable és que aquesta base de dades geogràfiques no és estàtica, sinó que és dinàmica, ja que és susceptible d’actualitzar-se i millorar-se permanentment.